Termeni și condiții de utilizare

1. Definirea termenilor din aceasta pagină

Rommedical – este denumirea site-ului/magazinului online, prin care societatea SC. D&G Group SRL permite achiziționarea de produse online.
D&G Group – societatea comercială cu sediul social în Călăraşi, Str. MIHAI VITEAZU, Nr. 6A, având următoarele date fiscale RO14161406 , J51/213/2001;
Site – domeniul www.rommedical.ro , inclusiv toate subdomeniile acestuia.
Vânzător – D&G Group / Rommedical.
Operator – angajat D&G Group / Rommedical, ce se ocupă de preluarea și verificarea comenzilor.
Client – orice persoană fizică sau juridică care își crează un Cont și efectuază cel puţin o Comandă pe Site.
Utilizator – orice persoană fizică sau juridică care își crează un Cont pe Site și îl vizitează, indiferent dacă efectuează o Comandă sau nu.
Cont – secţiune din Site formată din datele și informațiile furnizate de Utilizator. Permite unui Utilizator efectuarea unei comenzi.
Comanda – forma de comunicare intre Client și Vânzător prin care se transmite intenția Clientului de a achiziționa produse de pe Site.

2. Condiţii generale

2.1. Prin continuarea utilizării și/sau înregistrarea unei Comenzi pe Site, se consideră că acceptaţi termenii şi condiţiile prezente în această pagină.
2.2. Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a modifica, elimina sau adăuga noi termeni şi condiţii, ori de câte ori este cazul.
2.3. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Clientul este de acord cu forma de comunicare (e-mail sau telefonic) prin care D&G Group / Rommedical îşi desfăşoară activitatea.
2.4. Notificarea primită prin e-mail de către Client după efectuarea comenzii are rol de informare și nu reprezintă confirmarea comenzii. Confirmarea comenzii se face telefonic cu unul din Operatirii noștri.
2.5. Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea produselor pe care Clientul le solicită prin Comandă, în funcție de stocul disponibil. Această modificare se face numai după ce Clientul a fost contactat de unul din Operatirii noștri.
2.6. Imaginilie produselor prezente pe Site au rol informativ sau de prezentare. Uneori imaginile pot conține accesorii care nu sunt incluse în pachetele standard.
2.7. Rareori specificaţiile produselor pot conţine erori de operare sau probleme în afişarea lor.
2.8. D&G Group / Rommedical îşi rezervă dreptul de a adăuga sau elimina produse, precum şi dreptul de a modifica preţurile şi specificaţiile produselor prezentate pe Site, fără un eventual preaviz sau o notificare a Clientului.
2.9. Niciun conţinut transmis către Client, prin orice mijloc de comunicare (email, telefonic, etc.), nu constituie o obligaţie contractuală din partea D&G Group / Rommedical.
2.10. Divulgarea parolei de acces în cont nu este permisă și se recomandă folosirea unei parole puternice.

3. Vânzări şi comenzi

3.1. Orice Utilizator/Client poate efectua o comandă online pe Site.
3.2. O Comandă este considerată validă numai atunci când Clientul a fost contactat de unul din Operatorii noştrii şi a confirmat comanda efectuată pe Site.
3.3. Adăugarea unor produse în coşul de cumpărături, fără a finaliza comanda, nu reprezintă înregistrarea unei comenzi şi implicit nici rezervarea produselor pentru o eventuală Comandă.
3.4. Pentru efectuarea unei Comenzi, Utilizatorul/Clientul poate folosi orice altă metodă disponibilă pe pagina de Contact.
3.5. Vânzătorul poate anula o Comandă, în urma unei notificări trimise Clientului, conţinând motivul pentru care a fost anulată Comanda.
3.6. O comandă poate fi anulată în următoarele cazuri:

3.6.1. Unul sau mai multe din produsele Comandate nu se află pe stoc;
3.6.2. Datele furnizate de Client/Utilizator sunt incomplete sau incorecte;
3.6.3. Clientul/Utilizatorul nu a putut fi contactat pentru confirmarea Comenzii efectuate pe Site;
3.6.4. Tranzactia a fost refuzată de către platforma de plaţi online, în cazul în care alegeţi această metodă de plată;
3.6.5. Tranzacţia a fost refuzată de către banca emitentă a cardului Clientului, în cazul plăţilor online;
3.6.6. Clientul/Utilizatorul solicită anularea Comenzii. Anularea unei comenzi se poate face la unul din numerele de telefon disponibile pe pagina de contact.

3.7. Pentru motive justificate D&G Group îşi rezervă dreptul de a refuza o anumită Comandă şi/sau restricţionarea unui Client la unele metode de plată acceptate, caz în care se ţine cont de activitatea respectivul Client.
3.8. O comandă poate fi întârziată în următoarele cazuri:

3.8.1. Unul sau mai multe din produsele Comandate nu se află pe stoc;
3.8.2. Datele furnizate de Client/Utilizator sunt incomplete sau incorecte;
3.8.3. Clientul/Utilizatorul nu a putut fi contactat pentru confirmarea Comenzii efectuate pe Site;
3.8.4. Unul sau mai multe produse din categoria "Halate Medicale" nu există pe stoc şi intră în procesul de confecţionare/finisare.

3.9. Toate preţurile produselor prezentate pe Site sunt exprimate în RON (lei) şi includ T.V.A..
3.10. În cazul plăţilor online Vânzătorul nu este şi nu poate fi făcut responsabil pentru nici un alt cost suplimentar suportat de Client, incluzând comisioanele de transfer şi/sau de conversie percepute de banca de la care Clientul beneficiază de cardul cu care este făcută plata.
3.11. Toate ofertele/reducerile prezente pe site sunt disponibile în limita stocului disponibil.

4. Plată şi facturare

4.1. Plata se face în lei, integral, la primirea coletului sau la ridicarea produselor de la sediul D&G Group / Rommedical.ro ( Str. Prel. Sloboziei Km.4, CALARASI, Calarasi) În cazul livrării la adresa specificată de dvs. plata se va face către agentul care efectuează livrarea.
4.2. Plăţile online sunt efectuate în condiţii de siguranţă şi sunt acceptate următoarele carduri: VISA, VISA Electron, MasterCard şi Maestro.
4.3. Plata prin Ordin de Plată se face urmând indicaţiile oferite de unul din Operatorii noştrii şi după confirmarea comenzii efectuate.
4.4. Vânzătorul va transmite Clientului/Utilizatorului factura aferentă Comenzii odată cu produsele comandate.
4.5. Pentru o factură corectă, Clientul/Utilizatorul are obligaţia să-şi actualizeze datele din Contul său, ori de câte ori este cazul.
4.6. Datele cardului de plată ale Clientului/Utilizatorului nu vor fi accesibile D&G Group / Rommedical şi nici nu vor fi stocate de către D&G Group / Rommedical sau/şi serviciul de plăţi online.
4.7. Pentru menţinerea securităţii tranzacţiilor, în anumite cazuri, se va solicita autorizarea plăţii prin introducerea unei parole sau unui 3D-Secure oferit de banca de la care Clientul deţine cardul.
4.8. Pentru motive de securitate, Clientul este sfătuit să nu rămână logat pe Site şi să nu seteze opţiunea de logare automată, inclusiv pentru reţinerea datelor bancare/ale cardului.
4.9. Înaintea efectuării unei plăţi online, este recomandat să ne contactaţi, folosind o metodă disponibilă pe pagina de contact, pentru verificarea produsului în stocul fizic al depozitului!

5. Livrare şi retur

5.1. Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a produselor şi transmiterea documentelor aferente.
5.2. Livrarea se efectuează numai pe teritoriul României şi se face prin serviciul de curierat oferit de Urgent Cargus.
5.3. Produsul/Produsele comandate ajung la client în 2-4 zile lucrătoare, de la data efectuării comenzii. O eventuală întârziere poate fi cauzată de perioada în care se efectuează comanda (ex. Black Friday; drumuri blocate/inaccesibile) sau din vina curierului.
5.4. Un produs poate fi returnat în maxim 30 de zile calendaristice da la data primirii.
5.5. Un produs poate fi returnat doar dacă se află exact în aceeaşi stare în care a fost primit şi numai însoţit de toate accesoriile, în ambalajul original.
5.6. Costul transportului pentru produsul/produsele returnate este suportat de către client.
5.7. În cazul returului unui produs plătit online/cu cardul, returnarea banilor către client se face în 30 de zile de la solicitare.
5.8. În cazul anulării unei Comenzi plătită online/cu cardul, returnarea banilor către client se face în 30 de zile de la solicitare/anularea Comenzii.

6. Garanţii

6.1. Nu toate produsele vândute de Rommedical beneficiază de un certificat de garanţie.
6.2. Certificatul de garanţie se află în interiorul ambmbalajului produsului, în caz contrar Clientul are obligaţia să ne contacteze imediat ce sesizează lipsa lui, dar nu mai târziu de 48 de ore de la primirea produsului.
6.3. Perioada de garanţie poate să difere de la un produs la altul.
6.4. Perioada de garanţie este menţionată în certificatul de garanţie.
6.5. Un produsul NU beneficiază de garanţie în următoarele situaţii:

6.5.1. Dacă nu au fost respectate regulile de utilizare înscrise în manualul de utilizare;
6.5.2. Au existat intervenţii asupra produsului, executate de persoane neautorizate de producător;
6.5.3. Exista deteriorări termice, mecanice şi plastice ale produsului, datorate accidentelor de orice fel, intemperii sau neglijenţa în utilizare;
6.5.4. Folosirea de acumulatoare, surse de alimentare şi/sau accesorii, altele decât cele originale;
6.5.5. Prezintă urme de contact cu lichid sau alte substante, urme de oxidare dtorate folosirii în locuri cu abur sau umezeala excesivă;
6.5.6. Dacă numărul de serie înscris pe certificatul de garanţie este diferit de cel înscris pe produs şi/sau în programul produsului;

6.6. În oricare dintre cazurile prezente la punctul de mai sus (6.5.), reparaţiile solicitate de Client se pot efectua contra cost.
6.7. Produsul reclamat defect se trimite la garanţie împreună cu toate accesorile cu care a fost primit
6.8. Produsul reclanat defect se trimite la garanţie numai însoţit de certificatul de garanţie, bonul de achiziţionare şi ambalajul original.
6.9. Termenul maxim de remediere a unui produs defect este de 15 zile calendaristice de la recepţia produsului în service, conform Legii 449/2003 Art. 11 Alineatul (5).
6.10. Unele produse au în componenţa lor elemente ce necesită respectarea cu stricteţe a condiţiilor de manipulare (transport, depozitare, păstrare, punere în funcţie, întreţinere) prevăzute în manualul de utilizare.

7. Dreptul de proprietate

7.1. Conţinutul acestui Site, reprezentat din logo-uri, imagini, simboluri, text, este proprietate a Rommedical / D&G Group, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile pentru folosirea conţinutului, obtinute în mod direct sau indirect.
7.2. Clientului/Utilizatorului sau oricărei persoane care vizitează acest Site, îi este interzisă copierea, utilizarea, modificarea, vânzarea, publicarea şi includerea conţinutului în alt context decât cel original, aşa cum este prezentat pe Rommedical.
7.3. Clientul/Utilizatorul poate copia şi/sau utiliza conţinutul Site-ului numai în scopuri personale sau non-comerciale şi numai dacă nu intră în conflict cu oricare alt termen sau condiţie din pagina prezentă.
7.4. Este interzisă orice utilizare a conţinutului în alte scopuri decât cele permise în această pagină sau în cazul unui eventual acord obţinut de la Administratorul D&G Group.
7.5. În cazul în care Administratorul D&G Group oferă Clientului/Utilizatorului dreptul de a utiliza un anumit conţinut, acest drept se oferă numai printr-un eventual acord şi este valabil numai asupra acelui/acelor conţinuturi definite, precum şi utilizarea lor pe o perioadă specificată în acord.
7.6. Orice conţinut la care Utilizatorul/Clientul are şi/sau obţine acces, prin orice mijloc, beneficiază de termenii şi condiţiile prezente în această pagină.

8. Confidenţialitate şi prelucrarea datelor cu caracter personal

8.1. Datele şi informaţiile trimise de către Utilizator/Client vor rămâne în proprietatea D&G Group.
8.2. D&G Grpup / Rommedical nu furnizează date, adrese şi alte informaţii primite de la Clienţi/Utilizatori nici unei alte societăţi sau intreprinderi.
8.3. Datele şi adresele furnizate de către Utilizator/Client nu vor fi făcute publice şi vor fi folosite decât în scopul de a onora Comenzile primite.
8.4. Datele şi informaţiile trimise prin intermediul formularului de contact sau prin email vor fi vizualizate doar de către anumiţi Operatori şi nu vor fi folosite decât în scopul de a onora Comenzile primite şi rezolvarea unor eventuale probleme/nelămuriri ale Clienţilor/Utilizatorilor.
8.5. D&G Group / Rommedical nu se face răspunzător pentru o eventuală pierdere a parolei de acces în contul de Client/Utilizator.
8.6. Prin înregistrarea unui Cont sau efectuarea unei Comenzi, Clientul îşi oferă acordul de a fi contactat prin email sau telefonic de către un Operator D&G Group / Rommedical.
8.7. D&G Group / Rommedical oferă furnizorului de servicii de curierat (Cargus) doar datele de contact şi de livrare ale Clientului, pentru efectuarea livrării.
8.8. Rommedical / D&G Group are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă datele oferite de Clienţi/Utilizatori.
8.9. Scopul colectării datelor cu caracter personal este stric pentru folosirea lor în activităţi comerciale (a onora corect Comenzile) şi informarea Utilizatorilor/Clienţilor sau pentru rezolvarea unor eventuale probleme/nelămuriri ale acestora.
8.10. D&G Group / Rommedical nu oferă datele Utilizatorilor/Clienţilor cu caracter personal altor companii sau parteneri, indiferent de activitatea pe care aceştia o efectuează.
8.11. Ne declinăm răspunderea pentru orice situatie care poate apărea din cauza unor erori de software sau defecţiuni tehnice apărute la serverele pe care ne desfăşurăm activitatea.
8.12. Clientul/Utilizatorul permite D&G Group / Rommedical predarea unor date sau/şi informaţii unor agenţii de stat/guvernamentale în cazul în care legislaţia specifică prevede acest lucru.

9. Răspundere

9.1. Vânzătorul nu poate fi tras la răspundere pentru eventuale daune rezultate din utilizarea aparatelor.
9.2. Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru pierderea produselor sau defectare acestora prin utilizarea lor altfel decât este indicat în manualul de utilizare.
9.3. Clientul/Utilizatorul se face obligat să-şi actualizeze datele și informaţiile din Contul său, de fiecare dată când este necesară o modificare.
9.4. Clientul/Utilizatorul se face direct răspunzător, în cazul în care oferă datele de acces la contul său altei persoane, indiferent de circumstanţe.
9.5. Clientul/Utilizatorul se face direct răspunzător, în cazul în care oferă datele personale, adrese, datele cardului sau orice altă informaţie altei persoane, indiferent de circumstanţe.

10. Litigii

10.1. Orice încercare de a afla/modifica/şterge date şi/sau informaţii prezente pe site-ul nostru sau de a afecta performanţele serverelor unde noi ne desfăşurăm activitatea, va fi considerată tentativă de fraudare a sistemelor noastre şi se va pune în mişcare cercetarea penală împotriva celui/celor care a/au încercat aceste fapte.
10.2. Eventualele litigii apărute între D&G Group / Rommedical şi Utilizatori/Clienţi se vor rezolva pe cale amiabilă. În cazul în care nu este posibilă stingerea conflictului pe cale amiabilă, acestea vor fi soluţionate de instanţele judecătoreşti române competente.


Buletin informativ

Enter your email

Vivamus pretium diam sapien, et dig nissim dui ultricies non. Nullam auc tor....